Buscar el Pueblo, Ciudad o Tema relacionado a Localizar

(Ejemplos: Nombre Pueblo o Ciudad, Fiestas, Codigo Postal, Farmacias, Tradiciones, etc.)

Torrelles de Llobregat


Ver mapa más grande






Torrellas de Llobregat (en catalán y oficialmente Torrelles de Llobregat) es un municipio catalán (España). Situado en la comarca del Bajo Llobregat, forma parte del área metropolitana de Barcelona. El municipio, con una extensión de 13,55 km², tiene un total de 4.604 habitantes, INE 2005. La densidad de población es de 339 habitantes por kilómetro cuadrado. Está a una distancia de 13 km de Barcelona.

Eventos de Torrelles de Llobregat

Descensos (Bicicleta de Montaña): Torrelles de Llobregat es famoso por organizar anualmente una de las mejores carreras de descenso en la area de Catalunya, el Descenso Torrelles de Llobregat y el Descenso Urbano de Torrelles de Llobregat. Cuenta con más de 100 "riders" y se organiza cada marzo. El circuito del Descenso urbano pasa por la ciudad de Torrelles, normalmente celebrado en domingos para reducir el corte de las calles. Su Fiesta Mayor es el dia 25 de enero, Sant Pau. También hay la Fiesta menor el dia 11 de noviembre, Sant Martí. Cada año el primer fin de semana de junio se celebra la Festa de la Cirera. Se monta una carpa donde se exhiben las mejores cerezas y se celebra un concurso donde se premia la mejor calidad y la mejor decoración de las paneras. Los distintos comercios también arreglan sus aparadores con motivo de la fiesta y se organizan diversos actos.

Historia de Torreles de Llobregat (en catala)

La primera vegada que trobem el nom de Torrelles és l'any 966, en el testament del Comte Mir, germà de Borrell II, quan fa donació de l'Esglèsia de Torrelles a la Sta. Creu de Barcelona.
En el segle XIV ja trobem els Torrelles, Senyors de Torrelles, que en aquella época eren un Alou de Cervelló. Els Torrelles (llinatge), al llarg de la història han estat molt lligats a la corona dels Comtes Reis de Catalunya i Aragó, passant per consellers, capitans generals o virreis... La branca dels Torrelles es fongué amb els Sentmenats; en el segle XVIII, Torrelles pertanyia al Marqués de la Manresana.

Torrelles, en la Baixa Edat Mitja, tenia unes fortificacions militars. Una torre a Can Balasch, enfront a l'Esglèsia, a l'altra banda de la riera, una muralla sota Can Casanovas a 1 km. aproximadament de la torre. També aprop de la riera i sota la muntanya de Sant Antoni o Montpedrós, hi havia un castell. Totes aquestes construccions en el seu origen eren amb Opus Espicatum. En l'Edat Mitja, també existia una esglèsia romànica i varies cases de pagés o masies escampades per les muntanyes.
Avui existeix un nucli de població als voltants de la nova esglèsia d'estil neogòtic, inaugurada l'any 1900, i de varis nuclis de població escampats; siguent els històrics Torrelletes i Cases de Can Frare o Can Mas. En total són unes 4500 persones a l'hivern, i prop de 7000 a l'estiu o residents de temporada.

Geogràficament Torrelles, està dins d'una vall envoltada de muntanyes, d'un total de 1350 hectàrees que té el terme, 400 són urbanitzades amb cases, 300 hectàrees són agricoles, preferentment cirerers, i la resta muntanyes amb pins o vegetació.

El terme tenia més de 40 fonts naturals d'aigua, (avui encara en queden unes 25) que es van perdre per un desinterés propi de l'època. El sistema econòmic es basa en l'agricultura, la construcció i els serveis. El percentatge de gent que treballa fora es d' 1/3 de la població, i tenint en compte els temps de crisi que estem passant, el nivell de vida està per sobre de la mitja de l'Estat.


Productos tipicos de Torrelles de llobregat(en catala)

Els productes típics que es poden trobar a Torrelles són: les cireres, les torretes i els embotits com les botifarres negra, blanca i crua. A més, per ser un poble amb una part de la població pagesa frueix de llegums (una mongeta del ganxet extraordinària), verdures (com la mongeta tendra), tubèrculs (una patata molt gustosa) i fruites (un préssec de vinya de qualitat).

La cirera és el producte típic de Torrelles de Llobregat per excel·lència i gràcies a la qual es conegut el nostre municipi.. Els cirerers donen un aspecte molt bonic a aquest poble, especialment quan floreixen durant el mes d'abril ja que les flors blanques donen la sensació que els camps estiguin nevats, i també durant els mesos de maig i juny quan les cireres vermelles donen un aspecte alegre i saludable a tot l'entorn.

Les torretes són unes pastes dolces amb forma de torretes, d'aquí el seu nom. Avui dia, a més a més de la tradicional de mel, s'elaboren 11 classes diferents, de banyades amb xocolata (blanca, amb llet o negra), amb trossos d'ametlles, cafè, llimona, etc.

Pel que fa als embotits, especialment les botifarres, són de fabricació pròpia i casolana. Quasi totes les tendes de queviures venen els seus propis embotits, els quals es poden acompanyar d'un pa de forn elaborat de forma artesana.


Fiestas de Torrelles de Llobregat

25 de gener, Sant Pau
6, 7 i 8 de juny, Festa de la Cirera
11 de novembre, Sant Martí

Ir Arriba

.

No hay comentarios:

Necesitas Buscar otro Pueblo, Ciudad o temas relacionados

(Ejemplos: Nombre Pueblo o Ciudad, Fiestas, Codigo Postal, Farmacias, Tradiciones, etc.)

Como dar de alta tu pueblo / ciudad o añadir comentarios

Dar de Alta un Pueblo:
1.- Comprobar con el buscador si existe el pueblo o ciudad.
2.- En caso de no existir envia un correo con la siguiente información:

Direccion de e-mail:
estupueblo@gmail.com

En el titulo del correo poneis el nombre del pueblo o ciudad.
En el mensaje añadir la descripción (historia, costubres, gastronimia, turismo) del pueblo y su situación geografica como: comunidad, provincia, codigo postal.
Tambiem podeis añadir fotos representativas del pueblo.


Dejar comentarios:
Al final de la descripción del pueblo o ciudad podeis añadir comentarios con tu opinión del pueblo o ciudad.

Cambios:
Para realizar cualquier cambio o mejora en la información del pueblo o ciudad, o dar sugerencias enviar un correo a: estupueblo@gmail.com.

Atenderemos tu solicitud de cambio lo antes posible.